Sunday, January 10, 2010

Jalan-jalan cari makan

Salam, sementara menghabiskan laporan trip untuk tahun 2009 nih, teringat pula aku dengan menu-menu yang telah dihidangkan oleh chef polaris pada kali ni, jauh beza dengan trip yang lepas dimana kami betul-betul kelaparan pabila turun dari bot.

Merisik punya risik, chef ni merupakan chef yang di iktiraf la. Penah bekerja di hotel sekitar Ranong dan di ambil bekerja untuk bot Polaris Gold. Tetapi masa takde pa buat di rumah, chef ni pun join trip polaris one kali ni..

Memang teliti dan detailing orangnya..

Menu malam pertama.

Menu malam kedua

Kerabu sotong.

Hehe..tapi yang ni dia pun tak berani masak..tak pandai katanya nak wat kari kepala ikan ni..kari kepala ruby ni disediakan oleh chef Perda..sapa lagi klau bukan disediakan oleh Pak Su Perda kita..hehe..memang kena dengan selera malaysia..

Dapat je YFT dah terpikir Shashimie..Chef sedang siapkan fillet YFT untuk shashimie..isi hitam dibuang tinggal isi merah nya sahaja..

Cicah plak ngan wasabe...berasap idung menusuk ke otak..perhhh...

Menu last sebelum turun dari bot..sempat juga mengalas perut..

5 comments:

zmi05sj said...

fahiz
nanti kita perkena kari kepala ikan
jenahak ataih bot pulak...
chef kita paksu laaaaa...sedap

MIZLAN said...

pehhh..menu mantap! terliur tgk sambal belacan tu

Fahiz Hussin said...

Fahiz to ZMI:-
InsyaAllah bro..memang gitu la perancangannya..sedap masakan Pak Su nih..hehe

Fahiz Hussin said...

Fahiz To Mizlan:-
Memang sedap bro..sambal dia pun lain mcm skit, ada isi plak..rasanya daging ayam yang dikisar..

jeje said...

Le chapeau de Raylan est un air jordan 1 soldes castor 6X modifié à la main avec un bandeau en cuir gaufré et une boucle à trois pièces. Une fois que vous le faites, vous pourrez profiter de l'achat air jordan rose pour femme spécial d'une personne pour obtenir une personne gratuitement qui réduit de moitié le prix de la solution. Flywire et Hyperfuse présentés à sneakers asics gel lyte iii lc bordeaux travers une construction intégrée uni-corps pour fournir une tige légère et ajustée. Avec une lame à double tranchant de 7 ", il était nike air max 1 france sp camouflage utile pour pousser et couper. Mais une robe élégante et gracieuse ne signifie pas nécessairement beaucoup plus d'argent. Je peux frapper plus droit et plus loin avec ceux-ci que new balance femme rose gold le conducteur.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Memancing@Fishing Best Catch

Popular Posts

Disclaimer

All pictures & Articles in this blog are property of Fahiz Hussin (Fishing@Memancing) . Permission are required for the use of any publishing material within this site. Please Email to memancingfishing@gmail.com for further clarification.