Friday, December 5, 2008

Hari Keempat Di Burma Bank..20 & 21 Nov 2008

Dengan kesibukan masa bekerja akhirnya siap juga laporan yang tak seberapa ni..kat sini aku nak mengucapkan ribuan terima kasih pada Abg Shafie Banting yang bersama-sama mengharungi perjalanan dari Cyberjaya ke Padang Serai dan pulang semula dengan selamatnya..Alhamdulillah..selain tu Ribuan Terima Kasih juga kepada Organizer Cikgu Shamweem Rakan-rakan lain Abg Lan, Nasir, Rostam, Tokey kedai pancing Mr Sam dan lain lagi..Sememangnya trip kali ni memberi kepuasan memancing sebenar bagi aku.. insyaalah jiga ada rezeki dan masa ditahun hadapan atau akan datang boleh la kita ulang balik trip ke Burma bank ni..



Sempat juga bergambar dengan tekong Polaris One ni Mr Engkarat..Pak lawak jugak dia ni walaupun kitaorang cakap macam ayam dan itik..
Minum kopi di salah sebuah kedai kopi disana..Sedap juga cakoinya, rangup oo..
Aku, Abg Lan dan Nasir
Barang dan keperluan 12 pemancing

Bergambar di Kokpit Kapten
Sesi Bergambar dengan Rakan dan tekong, Thank You for your Co-Operation Capten..


Tong Pertama

Tong Kedua
Tong Ketiga
Diantara ikan kasar yang diperolehi
Tong Keempat


Tong KelimaTong Keenam dan terakhir
Lebih kurang 70 ekor Ruby SnaperSesi Bergambar bersama tangkapanBersama kerapu dan kertang yang ditawan..

Sesi Pembahagian harta sepencarian..dan dihantar ke pasar borong Bukit Mertajam Penang..

Fakta Menarik Hari Keempat..
  1. Semua alatan mancing dibersihkan diatas bot semasa perjalanan pulang ke darat.
  2. WD40 amat berguna semasa kerja-kerja pembersihan alatan mancing dilaksanakan.
  3. Kain bersih dan kering digunakan untuk mengelap peralatan mancing sebelum di Packing.
  4. Semua mata pancing, Swivel, slip ring,Jig dan benda kecil hendaklah direndam didalam air tawar sebelum dikeringkan dan disimpan didalam Box.Untung-untung boleh guna 2,3 trip lagi..
  5. Mandi dan berkemas diatas bot..sebab bila dah sampai daratan semua sibuk nak balik cepat kerumah..

2 comments:

Anonymous said...

Mmg teruja tgk hasilnya bro!!

jeje said...

Vous pouvez trouver une grande variété de nike roshe run pas cher bleu chaussures de basket-ball disponibles dans le marché actuel. Pour plus d'informations concernant Jordan sept grandes chaussures, s'il vous plaît parler avec nous. La meilleure amélioration que les fournisseurs de soins de santé ont remarqué pour ce type de sujets a été les avantages qu'ils ont tirés de chaussures asics homme volley ball l'utilisation de leurs bâtons de marche nordique. Premièrement, Hyperfuse, bien sûr, n'avait pas de technologie flywire, elle peut être principalement faite d'hyperfuse. Savez-vous qu'un ensemble sexy de muscles abdominaux pour hommes a été considéré comme asics gel stormhawk forum la caractéristique idéale n ° 1 sur le gars? Je suis garanti pour toute personne qui est presque comme moi que vous avez passé plusieurs jours à se demander comment dans le monde entier je piétiner mon nike femme running pas cher ventre gras sur la suppression et avoir les muscles abdominaux maigres qui peuvent baver tous les gens. Les enzymes sont expédiées pour dissoudre ces cellules dysfonctionnelles dans leurs éléments d'acides aminés pour une utilisation ultérieure afin de développer de nouvelles cellules de la nike air jordan 1 france peau en bonne santé.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Memancing@Fishing Best Catch

Popular Posts

Disclaimer

All pictures & Articles in this blog are property of Fahiz Hussin (Fishing@Memancing) . Permission are required for the use of any publishing material within this site. Please Email to memancingfishing@gmail.com for further clarification.