Monday, October 26, 2009

Pre-view Trip Layaran

Assalamualaikum, sedikit laporan berhubung trip layaran baru-baru ini. Alhamdulillah, trip berjalan seperti yang dirancang. Penghargaan kepada rakan pancingan Joran Panjang dan Bandang atas susunan trip yang baik dan tidak dilupakan juga kepada En Zamri, tekong yang rajin melayan kerenah kami.

Laporan Penuh akan menyusul selepas sessi yamca bagi mengumpulkan semua gambar-gambar dari ahli trip bagi penyediaan laporan penuh.

Ahli Komplot

Terima Kasih Layaran untuk perlawanan yang sungguh mencabar.

Terima kasih buat semua sahabat perjuangan, Am - Champaing Lah, Black - memang ganaz, Padil - Hardcore betul le, Is - Menjadi-jadi..Pa pun trip nih memberi seribu satu kenangan. Terima Kasih Semua. InsyaAllah laporan penuh akan menyusul selepas ini. Terima Kasih.

6 comments:

Cikgu Ibrahim said...

Apa khabar En Fahiz? Bilalah agaknya saya berpeluang menghadapi cabaran ikan besar tu?

Fahiz Hussin said...

Khabar baik cikgu..masa terbaik untuk menduga layaran ni sekitar bulan jun ke Nov...Seronok melayan tarikan ikan nih..

GROUPER FISHING COMMUNITY said...

woow...mantaap..hasilnya,kapan kapan bolehkah kita diundang ikut dalam trip mancing berikutnya...salam strike

Fahiz Hussin said...

Boleh saja..musim nya sekitar bulan jun to nov setiap tahun..nak cuba memancing layaran boleh la ke Pekan Pahang..tekong pun rajin..

maxmy said...

saya berminat nak macsing layaran apa peralatan yang di perlukan dan berapa kos bot dan juga ada tak no tel tekong tu

Fahiz Hussin said...

Untuk layaran, setting set PE4 keatas dirasakan sesuai untuk mengurangkan masa permainan dan ikan dapat dilepaskan kembali didalam keadaan baik tampa rally yg lama. Reel bersaiz 8000(shimano) main line PE4 Rod PE3-6 adalah cadangan dari saya.
Contact no tekong 019-9076879.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Memancing@Fishing Best Catch

Popular Posts

There was an error in this gadget

Disclaimer

All pictures & Articles in this blog are property of Fahiz Hussin (Fishing@Memancing) . Permission are required for the use of any publishing material within this site. Please Email to memancingfishing@gmail.com for further clarification.